Vår verksamhet

Andrew Petersonsällskapets syfte är att bedriva och stimulera forskning kring Andrew Petersons gärningar omgivningar och samtid. Vi värnar om bevarandet av miljöer, byggnader och handlingar som berör Andrew Peterson samt hans samtid och omgivningar. Detta kulturarv har vi gemensamt med våra vänner i Minnesota.

Vi gör föreningens insamlade material och kunskap tillgängligt för allmänheten, bl.a. i vårat museum i Asby gamla skola som ligger mellan Tranås och Österbymo. För museets öppettider ring 0140 82032 eller 070 534 4353.  Delar av våran forskning går även att läsa om på denna hemsida, och våra böcker går att beställa via vår butik.

Dessutom arrangerar vi, bland mycket annat, medlemsträffar och ordnar resor där vi besöker museer och platser som anknyter till den svenska emigrationen.

Se mer under rubriken Om Andrew Petersonsällskapet.

Vi har intensiva kontakter med våra vänner i Carver County Historical Society som sen den 1 december 2015 äger gårdsbyggnaderna som Andrew Peterson lät bygga. CCHS värnar liksom vi om vårt gemensamma kulturarv, och vill du veta vad som händer just nu på gården i Minnesota klicka på länken här nedan.

https://historicandrewpetersonfarmstead.wordpress.com/